Na vsebino

Izlet PD Črnomelj na Vošco

Na izletu Planinskega društva Črnomelj smo v nedeljo ujeli še zadnje zlate macesne.

Pohod smo začeli v Gozd Martuljku, naključno točno ob 11. uri in 11 minut, ter se ob tem spomnili na stoto obletnico konca prve svetovne vojne.

Do Srednjega Vrha smo šli po cesti, od koder so se kljub oblačnemu vremenu začeli odkrivati veličastni pogledi na Martuljško skupino. S Srednjega Vrha smo zavili proti Jureževi kmetiji in se po kolovozih, posutih s preprogo jesenskega listja, povzpeli nad gozdno mejo. Po prostranih pašnikih pod vrhom je po treh urah hoje vseh 22 udeležencev doseglo cilj. Zadovoljstvo je bilo veliko, tudi zaradi izjemnih razgledov. Koroška z Beljakom, Osojščica, Dravska dolina, Dobrač so se bleščali v vsej svoji lepoti. Pogled proti Italiji in Julijskim Alpam je delno zakrivala oblačnost, sem ter tja pa so le izza nje pokukale Rateške Ponce, Višarje, Vitranc nad Kranjsko Goro in okoliški vrhovi. Le nad grebenom Karavank je bilo modro nebo, pred vetrom pa smo se umaknili k ruševinam bivše karavle. Sosednji vrh Trupejevo poldne je vabil na naslednji izlet društva.

Sestop je hitro minil v prijetnem druženju mladine in odraslih in pred nočjo smo še ujeli pogled na Jermanove slapove nad Gozd Martuljkom.

Krajši videoposnetek z izleta si lahko ogledate TUKAJ.

Aktivnost je del projekta November - mesec preprečevanja zasvojenosti, ki ga sofinancirata Mladinski center BIT in Občina Črnomelj.

Vir: PD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj