Na vsebino

Izlet PD Črnomelj v neznano

Črnomaljski planinci smo se v novembru že tradicionalno podali na izlet v "neznano". Planinci ob odhodu na izlet ne vedo kam jih bo popeljal skrivnostni vodnik. V zgodnjih jutranjih urah smo napolnili avtobus v celoti, med nami je bilo kar 17 nadobudnih otrok. Udeleženci so med potjo reševali nagradno uganko in ugibali cilj tokratnega izleta.

Tokrat nas je pot vodila v kraj ki je poznam po rudarstvu, saj je rudnik Sitarjevec pri Litiji en najstarejših rudnikov pri nas. Prvič se omenja že v 16. stoletju danes pa je preurejen v muzej. Pri gradu Bogenšperk smo poiskali Valvazorjevo pot in del te v slabih dveh urah prehodili. Ker pot ni klasično označena s planinskimi markacijami, so najmlajši udeleženci raziskovali pot kar jim je bilo posebaj zanimivo. Po prehojeni poti smo si ogledali rudarski muzej, nakar pa smo se odpeljali v hribovsko turistično kmetijo Pr Blaj v kraju Dragovšek, kjer smo bili prijetno postreženi z odlično domačo hrano.

Tudi tokrat smo si v neznanem ogledali marsikraj novega in zanimivega.

Več o rudniku si lahko preberete v prilogi spodaj, kratek video posnetek z izleta pa je na voljo TUKAJ.

Priponke

Vir: PD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj