Na vsebino

Izvedli smo 10. Lumpov tek

Na travniku poleg Gasilskega doma Metlika je Otroški vrtec Metlika v sodelovanju s Športno zveza Metlika včeraj uspešno izvedel že 10. Lumpov tek. Tek tradicionalno pripravljamo, ker menimo, da otroci preko udejstvovanja na različnih športnih dogodkih razvijajo samospoštovanje, red, disciplino, vztrajnost, odgovornost, občutek za skupinsko delo ter spoštovanje do sebe. Vse to so namreč vrednote, ki jih v današnjem materialnem in hitrem življenjskem ritmu radi pozabljamo.

Organizatorjema je bilo vreme naklonjeno. Proga je bila odlično označena.

Na progo so se najprej podali osnovnošolci. Izmenično so tekli dečki in deklice, začeli so najstarejši dečki. Nato so se na progo pognali vrtčevski otroci.

Vsi predšolski otroci so bili nagrajeni s priznanji in priložnostnimi medaljami. Osnovnošolskim tekačem pa sta medalje podelila ravnateljica vrtca Marijanca Kolar in gospod Željko Goleš. Gospod Goleš je navdušen tekač. Pred desetimi leti je dal pobudo za Lumpov tek. Bil je vesel, da letos “teče” že deseti tek, predvsem pa je vesel, da se je tek tako dobro “prijel” med mladimi tekači.

VSEM SODELUJOČIM ISKRENO ČESTITAMO. Naslednje leto ponovimo!

Jasna Zagrajšek pravi, da ob teku človek občuti življenjsko moč, voljo do življenja, doživlja lastno energijo, vitalnost in moč kot odsev popolnega – celostnega delovanja organizma.

Za pripravo in izvedbo teka se zahvaljujemo Renati Pavlovič in timu strokovnih delavcev iz vrtca ter Gordani Tasič in članom Športne zveze Metlika. Občini Metlika se zahvaljujemo za ozvočenje, Komunali Metlika pa za košnjo travnika, označevalne količke in stojnice. Nikolini Lalič se zahvaljujemo za vodenje. Že stari slovenski pregovor pravi: “V slogi je moč!” In res je tako.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj