Na vsebino

Jakša na uvodni preizkušnji tik pod vrhom

Prilipe pri Brežicah so v nedeljo gostile uvodno dirko državnega prvenstva v motokrosu. V najmočnejšem tekmovalnem razredu MX Open se je z drugim mestom izkazal Denis Jakša (AMD Kolpa MXS).

V najmočnejšem tekmovalnem razredu MX Open je na razmočeni progi Luka Milec (MX društvo Bistrc) brez posebnih težav dobil štart in po izredni vožnji tudi prvo vožnjo z lepo prednostjo pred Denisom Jakšo (AMD Kolpa MXS). Tretje mesto si je privozil Miha Bubnič (My Team Motocross). Milec tudi v drugi vožnji ni imel resnega tekmeca in je suvereno odvozil celo dirko na prvem mestu ter ob zbranih 50 točkah pristal na najvišji stopnici zmagovalnega odra. Jakša je prav tako ponovil drugo mesto iz prve vožnje, na tretji stopnički pa je drugo vožnjo končal Tadej Dolinar (TRK Tajfun šport). V takšnem vrstnem redu so se vozniki zvrstili tudi na podiju za zmagovalce.

Na prvi dirki državnega prvenstva v motokrosu, ki poteka pod okriljem Avto-moto zveze Slovenije, so bili skupno sicer prijavljeni 103 tekmovalci, med katerimi so bili tudi dirkači iz Avstrije, Hrvaške in Bolgarije.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj