Na vsebino

Jakša razveselil domače navijače

Foto: FB Jaka Može
Foto: FB Jaka Može

Na progi v Stranski vasi pri Semiču je pretekli konec tedna potekala še zadnja tekma pokalnega prvenstva v motokrosu. V razredu MX Open R1 si je domačin Denis Jakša (AMD Kolpa MXS) z dvema suverenima vožnjama priboril prvo mesto in se s tem pred domačimi navijači veselil tudi naslova pokalnega prvaka.

Jakša je že pred tem, po odpovedi zadnje dirke državnega prvenstva v Orehovi vasi, v najmočnejši kategoriji osvojil tudi naslov državnega podprvaka. Odločitev je bila tesna, saj je za zmagovalcem Miho Bubničem (ŠD Myteam motocross) zaostal le za šest točk in je vsekakor upal, da bo zadnja dirka izvedena in bo lahko nadoknadil zaostanek. Vendar pa vremenske razmere tega žal niso dovoljevale.

V razredu MX65 je Žiga Puhek (AMD Kolpa MXS) osvojil 12. mesto. Med veterani 40 je Uroš Ilc (AMD Kolpa MXS) zasedel 7. mesto, med veterani 50 pa je bil Bojan Škufca (AMX Kolpa) skupno osmi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj