Na vsebino

Jasmin Kurtić bi lahko premikal mejnike slovenskega nogometa

Jasmina Kurtića je nogometna pot letos odnesla v Južno Tirolsko. Foto: FC Südtirol.
Jasmina Kurtića je nogometna pot letos odnesla v Južno Tirolsko. Foto: FC Südtirol.

Danes 35. rojstni dan praznuje Jasmin Kurtić, eden najbolj izkušenih in čustvenih članov slovenske nogometne reprezentance. Kanižaričan se je pred dnevi iz Romunije vrnil v Italijo ter sklenil dogovor z drugoligaškim klubom Südtirol. Če bo zaigral na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, bo postavil nov mejnik slovenskega nogometa, piše Sportal.

Po tem ko se je leta 2021 podal v grški Solun in sprva blestel v dresu Paoka, je nato zaradi zdravstvenih težav izgubil redni tekmovalni stik. Lani si ga je vendarle povrnil v Romuniji, znova je zaigral tudi za Kekovo izbrano vrsto, kjer se ga je oprijela vloga dobrega duha slačilnice in kjer igra s svojimi izkušnjami pomembno vlogo. V začetku letošnjega leta, v katerem bi si lahko uresničil otroško željo in prvič v karieri nastopil na velikem tekmovanju, pa se je odločil za vrnitev v Italijo.

Če bo Kurtić ostal zdrav in dobro pripravljen do evropskega prvenstva, bi lahko v Nemčiji premikal mejnike slovenskega nogometa. Postal bi namreč lahko najstarejši udeleženec velikega tekmovanja in na Euru zaigral s 35 leti. Za zdaj si tovrstni slovenski rekord lasti nekdanji vratar Marko Simeunović, ki je leta 2002 na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji branil na tekmah proti Španiji in Južni Afriki pri 34 letih in pol.

Če bi Kurtić zaigral na Euru, kjer se bo Slovenija v skupinskem delu pomerila z Dansko, Srbijo in Anglijo, bi Simeunovićev starostni rekord popravil za leto dni, Slovenija pa bi na delu občudovala izkušenega zveznega igralca, ki se resno spogleduje s tem, da bi postal prvi nogometaš po Boštjanu Cesarju (101) in Bojanu Jokiću (100) s trimestnim številom nastopov za izbrano vrsto.

Zato ima število 35, s katerim ima danes opravka Kurtić, še toliko večji pomen, saj bi lahko poskrbelo za nov slovenski nogometni rekord, še navaja Sportal.

Vir: Sportal

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj