Na vsebino

Belokranjske kegljavke zmagale, kegljači remizirali

V 10. krogu 1. B kegljaške lige zahod so se Belokranjke iz Nove Gorice vrnile z zmago (3,5:4,5), njihovi moški kolegi pa so na gostovanju v Medvodah remizirali (4:4).

V Novi Gorici je tekma potekala zelo hitro in predvsem napeto, saj so bili skoraj vsi dvoboji odločeni v zadnjih lučajih z minimalno razliko. Prve tri igralke, ki so stopile na steze so bile Eva Starešinič (548), Mateja Kraljič (538) in Cvetka Lamut (506). Eva je v zadnjih lučajih uspela izboriti zmago, Cvetka je v zadnjem lučaju podrla pozicijo, da je osvojila pol točke, na žalost pa Mateji to ni uspelo in je za par kegljev prepustila zmago nasprotnici.

Naslednje tri so na steze stopile Ana Ljubenko (554), Mirjana Kordič (491) in Jožica Birkelbach (503), brez enega keglja prednosti, saj so bile tekmovalke pred njimi popolnoma izzenačene. Ana in Mirjana sta se močno upirali svojim nasprotnicam vendar je na koncu zmanjkalo malo sreče, da bi osvojili ekipni točki. Nasprotno je Jožica imela malce lažje delo z nasprotnico in je kljub slabši igri osvojila potrebno točko, hkrati pa je to zadostovalo, da so punce premagale domačinke s pičlimi petimi keglji prednosti.

Moška ekipa je na kegljišču v Medvodah odlično začela tekmovanje, saj sta kot prva nastopila Dejan Vereš (580) in Martin Sevnšek (535) in oba osvojila točko. Naslednja sta nastopala Sašo Ljubenko (556) in Luka Šimec (557), ki sta prav tako uspela izboriti ekipno točko. In ko je že vse kazalo, da bo tekma do konca izpeljana mirno, sta v zadnjem setu tekmovalcev Sandi Mržljak in Robert Magdič naletela na razigrana nasprotnika, sama pa nista odigrala po željah. Sandi je bil po 90 lučajih zamenjan z Luko Žafranom, ki sta skupaj podrla 507 kegljev, Robi pa s 544 ni konkuriral nasprotniku. Na koncu je to zadostovalo za rezultat 4:4.

Po 10. krogih ženska ekipa zaseda 2. mesto na lestvici, moška ekipa pa 4. mesto.

V soboto, 20. januarja, obe ekipi v Kanižarici gostita odlični ekipi iz Bresta, tako da se nadejamo lepe, zanimive in atraktivne igre

Vir: KK Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj