Na vsebino

Kegljanje: dekleta zmagala, fantje z remijem

V 3. krogu kegljaške državne lige je po zelo napetih končnicah, ženska ekipa KK Bela krajina uspela zadržati zmago doma, medtem ko so bili fantje prekratki za 58 kegljev in so se morali zadovoljiti z delitvijo točk.

V 1.B ligi zahod za ženske so Belokranjke na domačem kegljišču šele v končnici strle odpor Trebanjk. V prvem paru sta Jožica Birkelbach in Ana Ljubenko dobro odprli tekmo, vendar je na koncu zmanjkalo nekaj sreče, da bi odvzeli Trebanjkam kakšno točko. V zadnjem bloku tekmovalk sta nastopili še Nensi Romšek in Mateja Kraljič, ki sta se prav tako borili do zadnjega lučaja, da je zmaga ostala na domačih tleh. Končni rezultat je bil 5:3 z razliko 73 kegljev.

V moški 1.B ligi so Belokranjci gostili ekipo Triglava, ki je prišla zelo dobro razpoložena. V prvem paru je Martin Sevnšek osvojil točko, medtem ko se je Sašu Ljubenku le-ta za las izmuznila. Naslednja sta na steze stopila Martin Pezdirc in Sandi Mržljak, ki sta imela še bolj razpoložena nasprotnika kot v prvem bloku, saj je Martinov nasprotnik končal s 619 podrtimi keglji, kar je bil najboljši rezultat dneva. V zadnjem paru sta na steze stopila še Gregor Skalicky in Robert Magdič. Robertu igra nikakor ni stekla, zato ga je po 30 lučajih zamenjal Dejan Vereš, ki je svojo nalogo opravil izvrstno in na koncu osvojil točko. Točko je prav tako osvojil Gregor, vendar je bilo ekipno premalo podrtih kegljev, da bi se zmaga prevesila na belokranjsko stran. Končni rezultat je bil 4:4.

Naslednji konec tedna so dekleta prosta, fantje pa zopet igrajo na domačem terenu, kjer bodo ob 17. uri gostili ekipo iz KK Pivka.

Vabljeni k ogledu.

Vir: KK Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj