Na vsebino

Kolesarski izlet v Banja Luko

Že sedmo leto zapored smo se skupina košarkarjev Oldboys in njihova dekleta, ki smo jih poimenovali Young girls odpravili na organizirano kolesarjenje. Letos je končno prišla na vrsto Banja Luka, katero smo komaj dočakali.

V četrtek smo se nastanili v hotelu, ogledali središče Banja Luke in okušali njihove dobrote. V petek po zajtrku je sledil kolesarski izlet do Nacionalnega parka Kozara, središča spomeniškega kompleksa na Mrakovici, katerega je zgradil kipar Dušan Džamonja v spomin padlim borcem začasa II. svetovne vojne.

S Kozare smo kolesarili po pobočju hribovja in skromnih vasi do Banja Luke ter naredili 83 kilometrov. Imeli smo dva vodiča in le enkrat se nam je uspelo izgubiti. Imeli smo to čast, da smo se lahko zapeljali na gradbišče, kjer gradijo novi veliki »Manastir Miloševac« na ozemlju starih ruševin.

Naslednji dan je sledil kolesarski izlet po lokaciji južnega dela Banja Luke, med kolesarjenjem smo si ogledali muzej oldtimerjev, nadaljevali čez hrib in se spustili po 18° naklonu mimo prečudovitega Kamnitega mosta proti Krupi na Vrbasu, kjer smo si ogledali delujoči mlin in se vrnili ob reki Vrbas.

Zadnji dan nas je zamikala avantura po brzicah reke Vrbas. Znamo veslati, radi imamo raft na Kolpi, a primerjave s polno strugo močnih brzic v reki Vrbas – pa ni. Rafting poteka po najlepšem in najbolj zanimivem spodnjem delu kanjona. Skiper pa nam je poskrbel za varno, lepo in tudi malo adrenalinsko vožnjo .

Za tako lepo organizirano BikeTour avanturo se zahvaljujemo Bojani K. in Bojanu M., slednji že snuje naslednjo kolesarsko turo.

Vir: Oldboysi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj