Na vsebino

Košarkarji Kolpe v boju za obstanek, aktivne tudi mlajše selekcije

Kolpina selekcija U12 je osvojila turnir v Črnomlju.
Kolpina selekcija U12 je osvojila turnir v Črnomlju.

Košarkarji Kolpe Črnomelj so kot zadnjeuvrščeno moštvo rednega dela na lestvici 3. SKL vzhod, uspešno začeli boje v ligi za obstanek. V prvem krogu so gostovali v Jesenicah in zmagali s 66:75. Na zahtevnem gostovanju so s čvrsto obrambo in potrpežljivo igro v napadu tako dosegli pomembno zmago. Prvi strelec v vrstah Črnomaljcev je bil Jani Lapanja s 16 točkami, Jure Žalec in Tim Lotrič sta jih prispevala po 15, Maj Rozman pa 14. Varovance Milana Kordiča v ligi za obstanek zdaj čakata tekmi na domačem parketu, prva že to soboto proti košarkarjem Globusa.

Aktivne so bile pretekli konec tedna tudi mlajše Kolpine selekcije. Selekcija U14 je v tekmi 2. SKL na gostovanju v Ljubljani visoko porazila Globus s 35:62, medtem ko je morala selekcija U16 v domači dvorani priznati premoč Ježici (54:61). Brez točk se je z gostovanja v Krškem domov vrnila tudi selekcija U18. Krčani so bili v 9. krogu 2. SKL boljši s 77:69.

Minuli konec tedna pa je v Črnomlju potekal tudi košarkarski turnir fantov do 12 let. Gostitelji so po izenačeni končnici najprej premagali vrstnike iz Komende, nato pa še ekipo Žoltasti Troti in poskrbeli, da je zmaga ostala doma.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj