Na vsebino

Kurtić: V reprezentanco prideš, da daš vse od sebe (video)

Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju pričela s pripravami na prihajajoči kvalifikacijski tekmi s Severno Irsko in San Marinom, ki bosta 7. in 10. septembra. Slovenski selektor Matjaž Kek je na prvem treningu pozdravil vse fante z izjemo poškodovanega Mihe Zajca, ki ga je zamenjal trenutno prvi strelec slovenske lige Aljoša Matko, ki blesti v dresu Celja.

Po daljšem premoru je reprezentančni dres znova oblekel Jasmin Kurtić, ki je po težavah s poškodbo in menjavi kluba znova pripravljen na reprezentančne napore. »Zelo sem srečen, da sem spet nazaj. Počutim se dobro, komaj čakam da pričnemo s treningi, tekmami in ostalimi obveznostmi. Imel sem kar nekaj težav s poškodbo, kar je verjetno posledica tudi dejstva, da sem bil nekaj časa brez kluba. Opravil sem čiščenje hrustanca, tako da je za mano zelo napornih šest mesecev, tako s psihičnega, kot tudi s fizičnega vidika,« je povedal izkušeni vezist in po mnenju selektorja eden izmed vodij slovenske reprezentance.

»Podpora selektorja je zame izjemno pomembna. Res sem vesel, da v selektorju ne vidimo zgolj našega vodjo, ampak osebo, ki rada pomaga, se z nami pogovarja in nam prihaja nasproti z razmišljanjem. Mislim, da je vse to zelo pozitivno in po mojem mnenju bi tako moralo biti povsod. Marsikateri trener bi se lahko od njega naučil, kako se je potrebno ukvarjati s svojimi igralci,« z izbranimi besedami o Matjažu Keku govori Kurtić, ki se je dobro znašel v vrstah romunskega prvoligaša Universitatea Craiova, s katerim je v začetku avgusta kot prost igralec podpisal pogodbo, potem ko je bil pretekli dve sezoni član PAOK-a. Pri novem klubu (lani četrtem v romunski ligi) je v soboto na gostovanju pri vodilnem FCSB-ju (nekdanji Steaui) prvič odigral celotno tekmo.

»Pri iskanju kluba mi je bilo najpomembneje, da se čim prej vrnem k treningom z ekipo. Za zdaj sem zelo zadovoljen in pozitivno presenečen, ker je v Romuniji kar močna liga ter močni in dobro organizirani klubi. Dogovor s trenerjem je bil takšen, da potrebujem nekaj časa, da se malo pripravim in nato stopnjujem ritem, zato sem dobival iz tekme v tekmo večjo minutažo. Poškodba ni ravno pozabljena, a vrnil sem se nazaj na igrišče, česar sem najbolj vesel. Zdaj moram le še več delati,« je povedal 34-letnik iz Kanižarice.

Kljub novim izzivom v klubskem okolju, pa so njegovi osrednji cilji povezani z reprezentanco in prihajajočo tekmo s Severno Irsko. »Za zmago bo potrebno dati en gol več od nasprotnika. Pomembne bodo t.i. druge žoge, skok v igri, agresivnost in izkoristek priložnosti, ki se nam bodo ponudile,« pravi Kurtić, ki je s 83 odigranimi tekmami najizkušenejši član reprezentance.

»Vedno bomo dali vse od sebe, za grb, ki ga nosimo na dresu. To je najbolj pomembno. V reprezentanco prideš s ponosom in željo, da daš vse od sebe. O možnostih za uvrstitev na evropsko prvenstvo je težko govoriti, je pa pomembno, da se dokazujemo na vsakem treningu ter med sabo stopnjujemo pritisk, ki nam pomaga napredovati. Maksimalno spoštovanje in brez strahu,« je zaključil Jasmin Kurtić.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj