Na vsebino

Lumpov tek v Metliki

Foto: vrtec in Občina Metlika
Foto: vrtec in Občina Metlika

Na travniku za metliškim gasilskim domom je v sredo, 5. aprila, potekal 13. Lumpov tek, ki ga skupaj s Športno zvezo Metlika organizira Otroški vrtec Metlika. Tekače je pričakalo sončno in malce vetrovno vreme. Udeleženci so nestrpno pričakovali pričetek teka.

Najprej so se preizkusili najmlajši, predšolski otroci. Razporejeni so bili v starostne skupine. Ob prihodu na cilj je vsak udeleženec dobil medaljo in priznanje ter se posladkal s slastnim krofom. Pestremu dogajanju na prizorišču se je pridružila tudi policijska maskota.

Medalje in priznanja so podeljevali županja Občine Metlika Martina Legan Janžekovič, ravnatelj vrtca Branko Ambrožič, lokostrelka Urška Čavič ter vodja Sokolske zveze Slovenije Dušan Gerlovič.

V teku so se pomerili tudi učenci od 1. do 4. razreda osnovnih šol Metlika, Suhor in Podzemelj. Prvi trije so prejeli medalje in simbolično nagrado.

Ob koncu prireditve je vsem udeležencem čestital vodja Sokolske zveze Slovenija Dušan Gerlovič. V letošnjem letu slovensko sokolsko-športno gibanje praznuje častitljivih 160 let. Vrtčevski otroci so vključeni v projekt Sokolske zveze Slovenije Miška ELI.

Zahvala vsem donatorjem in sponzorjem, Nikolini Lalić za vodenje prireditve, organizatorjem, staršem in ostalim udeležencem za še en uspešno izveden Lumpov tek.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj