Na vsebino

Marina Vrščaj danes potuje na svetovno prvenstvo

V Andaluziji bo med 26. oktobrom in 2. novembrom potekalo svetovno jadralno prvenstvo, katerega se bo udeležila tudi Marina Vrščaj (WSC Črnomelj), ki bo Slovenijo zastopala v razredu Techno 293.

Marina se na pot odpravlja danes, skupaj z mamo potujeta z letalom, medtem, ko se je oče, ki je obenem tudi trener, na pot odpravil že v nedeljo s kombijem in vso potrebno opremo. Marina bo, kot je povedala sama, na tak način čimmanj izostala iz šole: TUKAJ.

Marina bo novembra dopolnila 15 let, z jadranjem pa se ukvarja že od malih nog. Pri desetih letih je celo postala državna prvakinja med dekleti v jadralnem razredu Optimist, lani pa se je v tem razredu kot reprezentantka uvrstila na evropsko prvenstvo, ki je potekalo na Nizozemskem.

Zadnja leta trenira tudi jadranje na deski v razredu T293, kjer ji kot "sparring" partner pomagata starejši brat Toni in oče/trener Dušan. Bolj intenzivno je s treningi in tekmovanji v tej panogi pričela lansko leto, ko se je kot debitantka udeležila svojega prvega svetovnega prvenstva v Latviji in kasneje še evropskega v Grčiji. Letos je že opravila priprave in nastopila na evropskem prvenstvu v Izraelu, kjer je dosegla odlično 28. mesto.

Upamo, da bo tudi v Španiji vse potekalo po pričakovanjih. Marinin cilj je, da se uvrsti v prvo polovico tekmovalcev.

Ker takšno in podobna tekmovanja in treningi tudi nekaj stanejo, so ji na pomoč priskočili tudi sponzorji (glej jadro), katerim se iskreno zahvaljuje, zahvala pa gre tudi JZS, ki prav tako pomaga pri tem projektu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj