Na vsebino

Matko novo sezono začel tako, kot je končal minulo - z golom

Foto: NK Celje
Foto: NK Celje

Uvodni krog Prve lige Telemach se je zaključil v Kidričevem, kjer sta se Aluminij in Celje razšla z remijem 2:2 (1:0). Za grofe, ki jih je prvič vodil Albert Riera, je prvi zadetek dosegel Aljoša Matko, ki tako nadaljuje odlično strelsko formo, ki jo je kazal že ob zaključku minule sezone.

Aluminij je vodil že po treh minutah igre, ko je zadel Sandro Jovanović. Matko je bil prvič nevaren v 18. minuti, ko je sprožil z dobrih desetih metrov, a je bil strel premalo natančen. 23-letni Črnomaljec je poskrbel tudi za prvi priložnost Celja v drugem polčasu, ko je streljal z glavo, a žoge ni uspel preusmeriti v mrežo Aluminija. Kar mu ni uspelo v 54. minuti, mu je pet minut pozneje, ko je streljal iz zahtevnega položaja in poskrbel za izenačenje.

Aluminij je v 80. minuti povedel še drugič na tekmi, grofom pa je v zaključku rednega dela točko po lepi akciji z izenačujočim golom zagotovil Luka Bobičanec.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj