Na vsebino

Matko: Poškodba je končno stvar preteklosti

Aljoša Matko je po 115 dneh premora odigral prve minute. Foto: NK Celje
Aljoša Matko je po 115 dneh premora odigral prve minute. Foto: NK Celje

Jesenski prvak Celje je priprave v Turčiji sklenil s porazom proti zadnjeuvrščenemu avstrijskemu prvoligašu Austria Lustenau (0:1), a za dobro novico je poskrbela vrnitev Aljoše Matka, ki je zaigral prvič po lanskem 7. oktobru.

23-letni Črnomaljec je jeseni igral v življenjski formi, bil med najboljšimi strelci Prve lige, s čimer si je prislužil tudi poziv Matjaža Keka v izbrano slovensko vrsto. Nato pa ga je v začetku oktobra ustavila poškodba stopalnice, ki ji je sledilo dolgotrajno okrevanje. V torek pa se je končno vrnil na igrišče in po 115 dneh odigral prvo tekmo.

V celjskem taboru poudarjajo, da bo eno izmed največjih okrepitev za spomladanski del predstavljala prav vrnitev Aljoše Matka, ki ga je prvič "v akciji", odkar je trener Celja, spremljal tudi Damir Krznar. Matko je za začetek na igrišču prebil 24 minut.

"Poškodba je končno stvar preteklosti. Znova sem na zelenici in občutki so zelo dobri. Ob začetku pripravljalnega obdobja je bil cilj, da nastopim na zadnji tekmi v Turčiji. Najpomembneje je, da sem današnjo minutažo oddelal brez bolečin," je po težko pričakovani vrnitvi na zelenice zadovoljno povedal hitronogi krilni napadalec Celja.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj