Na vsebino

Matko prepričan v osvojitev lovorike

Foto: @HammarbyFotboll
Foto: @HammarbyFotboll

Slovensko nogometno sceno je včeraj presenetila novica, da se na Stožice seli Aljoša Matko, nekdanji vijoličasti bojevnik. Mladi Črnomaljec, ki se je poleti preselil v švedski Hammarby, bo v Olimpiji igral s statusom posojenega nogometaša. Le nekaj ur po prestopu se je 21-letni napadalec s Švedske javil v oddajo Pod Prečko na Sportklubu.

Vijoličasti bojevnik leta 2020, nagrada, ki jo NK Maribor podeljuje nogometašu, ki je najbolj navdušil z odnosom do dresa, navijačev in kluba nasploh, je tako le nekaj mesecev po odhodu iz štajerske prestolnice okrepil njihovega večnega tekmeca.

Matko se v Slovenijo vrača v četrtek, kjer ga že kmalu čaka debi v zelenem dresu. Olimpija bo namreč spomladanski del sezone začela že 9. februarja, saj mora odigrati še zaostalo tekmo 17. kroga Prve lige Telemach proti Muri.

Le štiri dni pozneje sledi že naslednji večni derbi, ki bo zaradi Matka zagotovo še bolj spektakularen. Nekdanji član Maribora je pred dvobojem dejal, da si želi srečnega konca in zmage Ljubljančanov: “Že komaj čakam na to tekmo. Na zadnjem derbiju sem zabil gol in upam, da bo tudi ta derbi moj srečen in da bomo na koncu zmagali.”

Olimpija bo spomladanski del sezone pričela s tretjega mesta in osmimi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom, toda tudi z dvema odigranima tekmama manj od konkurentov. Matko s privajanjem na slovenske nogometne zelenice verjetno ne bo imel težav, ligo pa je redno spremljal tudi iz Stockholma. Prepričan je, da se bodo zmaji ob koncu sezone veselili naslova državnega prvaka: “Ko sem imel čas, sem slovensko ligo pogledal in spremljal vse tekme. Na koncu bomo sigurno mi tisti, ki bomo vzeli ta pokal. Upam, da bom čim bolj pripomogel ekipi, da nam to uspe,” je v pogovoru za Sportklub še povedal Aljoša Matko.

Vir: Sportklub

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj