Na vsebino

Aljoša Matko se je vrnil na najboljši možen način

Aljoša Matko je dvakrat zatresel mrežo Slatinčanov. Foto: NK Celje
Aljoša Matko je dvakrat zatresel mrežo Slatinčanov. Foto: NK Celje

Nogometaši vodilnega Celja so v 22. krogu Prve lige Telemach gostili zadnjeuvrščeno Rogaško, ki pa v uvodnih dveh spomladanskih krogih ni izgubila. Kljub temu so upravičili vlogo favorita in goste nadigrali s 4:1 (1:0).

Grofe je v 30. minuti v vodstvo popeljal Aljoša Matko, ki je po podaji s kota prišel do odbite žoge in prvič na tekmi zatresel mrežo Slatinčanov. 23-letni Črnomaljec je dosegel svoj sedmi zadetek v letošnji sezoni, prvega po 7. oktobru, ko je po zlomu stopalnice izpustil preostanek jesenskega dela državnega prvenstva. Celjani so nato v drugem polčasu po kar dveh avtogolih gostov, vodstvo še povišali, nato pa je v 72. minuti znova na sceno stopil Matko, ki je po preigravanju v kazenskem prostoru še drugič mojstrsko zabil in vknjižil še osmi gol v tej sezoni.

Rogaška, za katero je Luka Kambič igral do 78. minute, je častni zadetek dosegla v 82. minuti, ko je zadel Prenkpalaj.

"Lepšega povratka na igrišča si ne bi mogel želeti. Hitro sem dosegel prvi zadetek in iz tega sem črpal še dodatno samozavest. Po tem mi je bilo vse lažje in lažje. Sem napadalec in seveda stremim k temu, da dosežem kar največ golov in postanem prvi strelec lige. To je tudi moj cilj, a vseeno v prvi vrsti delamo za to, da bomo na koncu prvaki," je bil po tekmi zadovoljen Matko.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj