Na vsebino

Mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu

Mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu - Metlika 2016, v organizaciji NTK Metlika je potekal v nedeljo 27. 11. 2016 v telovadnici OŠ Metlika. Udeležilo se ga je 66 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške. Zmago v posamični konkurenci je dosegel Davorin Pongrac iz Hrvaške.

Kot vedno zelo dobro organizirani turnir je potekal na dvanajstih mizah, kjer sta ga predsednik NTK Metlika, g. Nikola Ladika in župan Občine Metlika, g. Darko Zevnik, tudi svečano odprla. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel g. Franjo Capan. Prvo so se pomerili naključno izžrebani pari, nato so sledili še moški posamični dvoboji v dveh starostnih skupinah, in sicer do in nad 50 let ter dvoboji punc v eni skupini. V moški konkurenci so se prvo spopadli udeleženci po predskupinah po štiri - vsak z vsakim, nato še v izločilnih skupinah A in B. V skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz predskupine, ostala dva pa v skupino B. Najboljšim na turnirju so podelili pokale in medalje.

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Davorin Pongrac iz Zagreba, medtem ko je v konkurenci nad 50 let najboljšo igro prikazal Žarko Valentić, prav tako iz Zagreba. V konkurenci parov sta slavila Zoran Turk in Boris Kovačević, v ženski konkurenci pa je zmagala Sandra Šegulja.

Vsi mlajši udeleženci so lahko spoznali in videli v igri največjo legendo slovenskega namiznega tenisa Edvarda Vecka. Kakšne rezultate je dosegel najdete na žogicah.

Turnirja smo se udeležili tudi člani iz NTK Bela krajina.

V skupini do 50 let je najboljši rezultat dosegel Jožko Omerzel, ki je osvojil 2. mesto v skupini A. V enaki skupini je Damjan Dulc osvojil med 9. in 16. mestom.

V skupini B je zmagal Domen Zupančič (17. v generalni uvrstitvi), ki je v finalu premagal Janija Dražumeriča (18. v generalni uvrstitvi). Igor Kapš in Andrej Štefanc sta zasedla med 5. in 8. mestom (med 21. in 24. mestom). Matjaž Murn, Kristijan Rožmarin, Edi Grahek in Matej Weiss so zasedli med 9. in 16. mestom (med 25. in 32. mestom v generalni uvrstitvi).

Med dekleti je Antonija Bahor osvojila 5. mesto.

V skupini B nad 50 let je Ivan Klobučar osvojil med med 9. in 16. mestom (med 25. in 32. mestom v generalni uvrstitvi).

Rezultate in fotografije si lahko pogledate TUKAJ.

Vir: http://ntkbelakrajina.wixsite.com/ntkbk

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj