Na vsebino

Mitja Ilenič gotovo velja za eno od odkritji sezone v Prvi ligi Telemach

Domžalčani so Aluminij danes bržkone obsodili na neposredni izpad iz Prve lige Telemach, rabelj Kidričanov je bil eden najbolj nadarjenih mladeničev v Sloveniji.

V prvem polčasu so navijači v domžalskem Športnem parku pospremili zanimivo srečanje, mreži sta se zatresli trikrat. Aluminij je povedel v 14. minuti preko Dina Špeharja, toda domača zasedba je precej hitro izenačila in potem rezultat tudi preobrnila. Najprej je izid poravnal 23-letni napadalec Arnel Jakupović, ki je uspešno realiziral enajstmetrovko.

Za vodstvo Domžal je v 30. minuti poskrbel 17-letni domači bočni branilec Mitja Ilenič, ki gotovo velja za eno od odkritji sezone v Prvi ligi Telemach. Zadel je iz zahtevnega položaja s strani, ob tem se obrambna vrsta gostov iz Kidričevega še zdaleč ni proslavila. Ekipi sta se na odmor odpravili ob rezultatu 2:1, sicer pa je bil prvi polčas relativno izenačen.

V nadaljevanju nismo spremljali tako zanimivega dogajanja, kot v prvem. Aluminij je skušal pritiskati za izenačenje, toda izrazitejših priložnosti si niso pripravili. V 75. minuti pa so ostali še z igralcem manj na igrišču, strelec edinega zadetka za goste Dino Špehar je precej zamudil z drsečim štartom - za svojo potezo si je prislužil rdeči karton.

Nadarjeni Mitja Ilenič je srečanje odločil deset minut pred iztekom devetdesete. Senijad Ibričić ga je lepo zaposlil v kazenskem prostoru, Ilenič pa je streljal v vratarjev oddaljenejši kot in ga lepo premagal. Na svoj račun je mladi slovenski reprezentant v tej sezoni vpisal štiri zadetke v vseh tekmovanjih. Odlična statistika za najstniškega branilca.

Domžalčani so tekmo potem brez težav pripeljali do konca in se veselili druge zaporedne zmage. Na drugi strani je Aluminij zdaj praktično že izpadel iz kombinacij za končno deveto mesto, ki bi vodilo v kvalifikacije za obstanek med slovensko nogometno elito. Kidričani so torej povsem zadnji na prvenstveni lestvici, Domžalčani pa so na 5. mestu.

Vir: Nogomania

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj