Na vsebino

Mladi planinci PD Črnomelj na Mirni gori

Mladinski odsek PD Črnomelj je že sedmo leto zaporedoma organiziralo zimski pohod za mlade planince na Mirno goro. V dobrih dveh urah smo v precej zahtevnih razmerah – blato, pomrznjen sneg - zmogli pot od Vrčic do planinskega doma, v katerem smo prespali. Tudi tokrat smo ga izpeljali nočno s svetilkami, kar je bilo za večino otrok nekaj posebnega. Po prihodu v dom so se preoblekli v suha oblačila, okrepčali s čajem, nato pa se posladkali s palačinkami in hrenovkami. Prijetno nas je presenetil obisk predsednika Petra, ki je otrokom razdelil sladkarije. Po obilni večerji je sledilo predavanje, kaj moramo planinci vedeti o osebni in tehnični opremi planinca pozimi. Sledil je družabni del in spanje.

Naslednji dan so po samopostrežnem zajtrku otroci vpisali vtise in podatke o pohodu v dnevnike mladega planinca. Povzpeli smo se na stolp, od koder smo občudovali Belo krajino v megli. Zaradi toplega vremena preteklih dni je bilo snega le za vzorec, a vseeno dovolj, da so se preizkusili v sankanju po strmini.

Na Mirni gori se je družilo 24 otrok od 1. do 8. razreda in glede na njihovo navdušenje bomo zimovanje ponovili, če bo zapadel sneg in bo zima pokazala prave zobe.

Vir: PD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj