Na vsebino

Mladi planinci PD Črnomelj na zimovanju na Mirni gori

Mladinski odsek PD Črnomelj je že četrtič organiziral zimski pohod za otroke na Mirno goro. V soboto smo se zbrali starši, otroci in vodniki pred OŠ Loka Črnomelj. Z avtomobili smo se peljali na Vrčice, na izhodišče poti.

24 mladih planincev (učenci OŠ Loka Črnomelj), dobro opremljenih za zimske razmere, je v spremstvu treh vodnikov zmoglo pot do doma na Mirno goro. Zadnji del poti smo uporabili svetilke in pričarali posebno vzdušje. Po prihodu v dom smo se namestili v sobe, preoblekli v suha oblačila in se okrepčali s čajem. Po obilni večerji smo se družili, zabavali, šalili, kartali in nekateri malo kasneje zaspali.

Naslednji dan so po samopostrežnem zajtrku otroci pisali vtise in podatke o pohodu v dnevnike mladega planinca. Vpisali so se tudi v knjigo obiskovalcev. Pospravili smo sobe in se pripravili za odhod. Povzpeli smo se še na vrh Mirne gore in se preizkusili po neshojeni poti na vrh ter se učili hoditi v zimskih razmerah. Nazaj grede do domasmo uživali v snežnih radostih. Zaradi pršiča ni bilo možno izdelati igluja, a otroci ga niso pogrešali.

Pravo veselje je bilo opazovati navdušene krike in vriske ob spuščanju v dolino, kajti otroci so uživali, ko so se v strmejših predelih drsali po zadnji plati.

Vodniki se zahvaljujemo oskrbnici Jožici za topel sprejem in raznovrstno postrežbo.

Vir: PD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj