Na vsebino

Mladinci uspešni v Srbiji

Mladinska nogometna reprezentanca Slovenije do 18 let je dneve po koncu državnega prvenstva izkoristila še za zadnjo akcijo v sklopu sezone 2017/18. Izbranci selektorja Agrona Šalje so gostovali v Srbiji in domačo reprezentanco v Stari Pazovi ugnali s 4:3.

V obračunu sedmih zadetkov so krajšo potegnili Srbi, ki so morali po zadnjem sodniškem žvižgu priznati tesen poraz. Domača mreža se je v nogometnem središču srbske zveze zatresla kar štirikrat, pod dva gola se je podpisal Aljoša Matko. Zmago sta z zadetkoma dopolnila še Elian Demirović in Haris Kadrić, ki se je v minuli sezoni kot član Brava že dokazoval na članskih zelenicah.

»Zadovoljen sem. Dolgo časa nismo bili skupaj, selekcija pa je bila v primerjavi z začetnim spiskom dokaj spremenjena. Vsaka zmaga je pomembna. Lahko rečemo, da sta bili obe reprezentanci nekoliko oslabljeni, a smo na koncu koncev pokazali boljšo igro,« je po zmagi v dvoboju sedmih zadetkov dejal Agron Šalja. Selektor sicer ni bil zadovoljen s številom prejetih zadetkov, a je pohvalil odgovor, ki so ga pripravili njegovi izbranci. Med drugim pa je izpostavil še dejstvo, da se je v reprezentančnem dresu dokazalo tudi nekaj »novih« obrazov.

Prijateljska tekma:

SRBIJA U18 - SLOVENIJA U18 3:4

Strelci za Slovenijo: A. Matko (2x), Demirović, Kadrić
Srbija: Novaković, Kostić, Jović, Vasiljević, Aleksić, Kamenović, Lukić, Vukičević, Babić, Bacanović, Savić. Selektor: Perica Ognjenović.
Slovenija: Sekulić, Trontelj, Schweiger, Zakrajšek, Stojinović, Grajfoner, Kregar, Urbančič, Kadrić, Štusej, A. Matko. Na klopi: Pintol, M. Matko, Demirović, Kitek, Žugelj, Simić, Štravs. Selektor: Agron Šalja.

Vir: Nogometna zveza Slovenije

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj