Na vsebino

Na šahovski koloniji v družbi Darje Kapš

V Prelesju ob Kolpi, domačem kraju velemojstrice Darje Kapš, je konec junija potekala tradicionalna šahovska kolonija, ki se jo je udeležilo 16 otrok. Otroci so v družbi velemojstrice spoznavali turistične znamenitosti doline Kolpe, se učili šahovskih veščin in obiskali šahovski muzej Vinka Kobeta. Zadnji dan kolonije je v organizaciji Šahovskega društva Caissa potekal še 15. mednarodni šahovski turnir Kolpa 2023. Turnirja se je udeležilo 22 šahistov, ki so se potegovali za lepe denarne in praktične nagrade. Navzoče je s svojo prisotnostjo počastil župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, ki je s prvo potezo tudi otvoril priljubljeni šahovski turnir. Končni zmagovalec je z vsemi možnimi točkami postal aktualni državni prvak GM Jure Škoberne. Najboljša šahistka je bila Luiza Gabor, najboljši veteran Slavko Bedič in najboljši mladinec Gal Intihar Dolinar.

Organizatorka turnirja Darja Kapš se je za pomoč pri izvedbi tradicionalnega turnirja zahvalila vsem podpornikom kraljevske igre v Beli krajini (Grand Kolpa, sirarstvo Konda, Unior, Spar Črnomelj, žaga Sabina Kapš, vinarstvo Dolc, zeliščna kmetija Foršček, prevozi Oštrman tours).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj