Na vsebino

Nagrada za naziv "Naj športni vrtec"

Za pridobljen naziv "Naj športni vrtec" in zlato priznanje smo dobili nagrado v vrednosti 300 €. Odločili smo se, da s pridobljenimi sredstvi kupimo tri otroška kolesa. Kolesa je zložil in usposobil naš hišnik Tone, kateremu se prav lepo zahvaljujemo.

Športna dejavnost v predšolskem obdobju daje temeljna gibalna znanja vsakemu otroku. Zadostne in ustrezne gibalne dejavnosti so ključnega pomena za gibalni in funkcionalni razvoj otroka. S kolesarjenjem lahko dosežemo dolgotrajne pozitivne učinke. Če se otrok v mladosti nauči voziti kolo na zabaven način, ga lahko vzljubi in ta vzorec prenese naprej v življenje, kjer ga čakajo marsikateri izzivi. V starosti od 4. do 5. let otrok izgubi zanimanje za enostavna igračasta vozila in je pripravljen narediti preskok na pravo kolo. To je tudi obdobje, ko naj bi bil otrok že dovolj razvit, da obvladuje kolo tudi brez pomožnih koles. Vendar učenje kolesarjenja ni tako preprosto in samoumevno, kot si mnogi predstavljajo. Obstaja kar nekaj različnih načinov učenja, ki pa imajo med seboj marsikaj skupnega. Vsem je skupno učenje poganjanja in vzpostavljanje oziroma vzdrževanje ravnotežja. Prav ti dve dimenziji sta najpomembnejši za uspešno kolesarjenje in če se otrok nauči ti dve stvari, potem bo hitro dobro kolesaril.

Vir: Otroški vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj