Na vsebino

Nov uspeh Luke Žafrana in turnir Bele krajine 2022

Na Prešernov dan je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v disciplini sprint v kategoriji U18, na katerem je nastopilo 19 tekmovalcev iz 11 slovenskih klubov. Med njimi tudi sta bila tudi mlada in perspektivna člana Kegljaškega kluba Bela krajina Luka Žafran in Luka Šimec. Odličen rezultat je dosegel Luka Žafran, saj je v omenjeni kategoriji osvojil naslov državnega podprvaka. V finalnem dvoboju je izgubil šele po odigranem ˝sudden victory˝, proti trenutno najboljšemu igralcu v kategoriji kadetov, Matevžu Vilharju.

Luka Šimec ni imel sreče z žrebom, poznalo se je tudi pomanjkanje treningov zaradi izolacije, zato je izpadel že v predtekmovanju.

Sprint je najkrajša disciplina v kegljanju, kjer se igrajo direktni dvoboji na izpadanje. Vsak tekmovalec s svojim nasprotnikom odigra dva dvoboja (10 lučajev na polno, 10 lučajev na čiščenje, na dveh stezah). Če je na koncu rezultat izenačen (1:1) se za zmago odigra˝suddden victory˝ s tremi meti na polno. Večje število kegljev v treh lučajih odloči zmagovalca.

Turnir Bela krajina 2022

V ponedeljek pa se je Kanižarici v organizaciji Kegljaškega kluba Bele krajine začel turnir Bele krajine 2022, ki je že na začetku ponudil nekaj dobrih predstav domačih kegljačic in kegljačev. Pri moških trenutno vodi Stanko Starešinič, na drugem mestu je Robert Čelič, na tretjem pa Sandi Mržljak.

Pri ženskah so se do sedaj najboljše odrezale Silva Zupančič, Mateja Kraljič in Damjana Jerman. Turnir bo potekla vse do 18. februarja.

Vir: KK Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj