Na vsebino

"Old boys & girls" na kolesarski avanturi

Old boys and girls Črnomelj smo od 3. do 5. junija 2022 gonili kolo po Velebitu, otoku Pašmanu in okoli Vranskega jezera pri Biogradu. 14 nas je bilo.

Naredili smo skupaj okrog 160 km od tega kar 2000 m vzponov. Najvišji je bil seveda na Velebit po Majstorski cesti do Tulovih gred, kje so snemali legendarne filme o Winnetou (vidne nad tunelom Sv. Rok, ko se vračate z morja) pa naprej po planoti do spusta proti Starigradu Paklenica.

Naslednji dan, v soboto, smo se s trajektom iz Biograda odpravili na Pašman. Od Tkona smo naredili krog po celotnem hrbtu otoka po makadamski cesti do mosta Ždrelac, ki povezuje Pašman in Ugljan. Seveda smo osvojili najvišji vrh Veliki Bokolj. Povratek je bil ob morju z obveznim kopanjem od Dobropoljane, Neviđana, Pašmana, Kraja in nazaj do Tkona.

Tretji dan smo obkrožili Vransko jezero, obiskali Maškovića han in spotoma počivali, se fotkali v Lučici ter razglednih točkah ob poti.

Fotografije in to amatersku besedilo ne morejo prikazati kako nam je bilo vroče, prelepo, težko, žejno, tekoče, sladko, fino, grobo, gladko, razburljivo, morsko, planinsko, komaj vzdržljivo, peresno lahko, dišeče, metuljasto, gumidefektasto in vse kaj si lahko zamislite.

Tokrat sem za veliko od naštetega poskrbel jaz, seveda na izrecno željo mojih sopotnikov, ki komaj čakajo na novi OBG izlet in nove "muke".

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj