Na vsebino

Paok ga sprva ni zanimal

Foto: @PAOKFOOTBALL
Foto: @PAOKFOOTBALL

Slovenska nogometna reprezentanca je že v Katarju, kjer bo 26. in 29. marca igrala prijateljski tekmi s Hrvaško in Katarjem. Juretu Balkovcu in ostalim reprezentančnim soigralcem se je včeraj pridružil tudi Jasmin Kurtić. Izkušeni osrednji vezist je prvo ime slovenskega nogometa v tej sezoni, saj se je po odhodu iz Italije v Grčiji prelevil v pravega golgeterja. S 15 zadetki je trenutno vodilni strelec grškega prvenstva, v katerem je s soigralci trenutno na drugem mestu. V igri za lovoriko je tudi v pokalu, v katerem se je uvrstil v polfinale, in v evropski konferenčni ligi, v kateri ga takoj po reprezentančnem premoru čakata tekmi s slovitim francoskim Marseillom. Kanižaričan je eden najbolj standardnih reprezentantov zadnjih let. V dresu reprezentance je doslej zabil dvakrat, a glede na njegovo trenutno formo, se ta številka lahko hitro poveča.

“Vedno sem delal, tudi kadar ni šlo. V tekoči sezoni se je odprlo, zadovoljni smo z rezultati. Najpomembnejše tekme so šele pred nami,” je iz Katarja za oddajo Pod prečko na Sportklubu povedal Kurtić.

Letos je svojo igro dvignil na višjo raven, kar se se pozna predvsem na učinkovitosti, saj je v 39 nastopih zbral že 18 golov, a sam pravi, da se v njegovi mentaliteti ni nič spremenilo. “Ni razlike v Jasminu Kurtiću danes in Jasminu Kurtiću nekoč. Vedno sem trdo delal, tudi takrat, ko mi ni šlo, a letos se mi je končno odprlo tudi z zadetki. Na začetku smo resda imeli nekaj težav, saj nam je Olympiacos hitro pobegnil, a mi smo se dobro pobrali. Igramo dobro, imamo dobre rezultate, a stvar še ni končana. Čaka nas še veliko dela,” je za omenjeno oddajo povedal 33-letni nogometaš.

Čeprav se je izkazalo, da je bil njegov prestop iz Palerma k Paoku izvrstna poteza, pa sam pravi, da se mu na začetku ni zdelo tako. “Ko sem izvedel, da se mi je ponudila priložnost za selitev v Paok, sem najprej rekel ne, saj preprosto nisem bil zainteresiran. Potem pa me je agent ponovno poklical in videl sem, da je Paok ustvarjal velik pritisk. O klubu sem se pozanimal pri soigralcu El Kaddouriju, s katerim sem igral v Turinu in na koncu sem hotel nov izziv. S Paokom se mi je ponudila priložnost, da zaigram v Evropi in zato sem se odločil za prestop v Grčijo. To je bila najboljša poteza v moji karieri.”

Kurtića pred nadaljevanjem prvenstva v Grčiji, sedaj čakata reprezentančni tekmi v Katarju. Kot pravi, je vzdušje v ekipi znova odlično. “S fanti se dobro razumemo, še posebej odkar je na selektorski stolček sedel Kek, ter postavil stvari na svoje mesto, kar se pozna tudi na igrišču. Vsako tekmo dajemo vse od sebe in tudi sreča bo prišla na našo stran,” je še za oddajo na Sportklubu dodal Kurtić, ki poudarja, da se je vedno lepo vrniti v reprezentanco.

Vir: Sportklub

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj