Na vsebino

Pohod na Kozice

Polansko turistično športno društvo je tudi letos organiziralo tradicionalni prvomajski pohod. Začetek pohoda je bil ob devetih iz vasi Prelesje v Poljanski dolini. Pohodniki smo nadaljevali pot po cesti ob Kolpi proti Kozicam. Pred vasico Laze smo se po potki povzpeli na Hreljin - nekoč vasico , od katere so dandanes ostale le ruševine. Po kratkem postanku smo se razdelili v dve skupini. Po zahtevnejši - Medvedovi poti so jo ubrali predvsem mladi; ostali smo izbrali nekoliko lažjo- Lešnikovo pot.

Vzpon je bil naporen, saj je končni cilj - Kozice - visok približno 715 metrov. Kljub naporu smo ohranjali dobro voljo in celo zapeli.

Na vrhu, s prelepim razgledom na Poljansko dolino z reko Kolpo, sta nas pričakala Pavel in Božena Majerle s polno košaro dobrot. Napor je bil premagan, korajžno smo jo mahnili nazaj v dolino.

Pohod, ki se ga je udeležilo 41 pohodnikov, je trajal približno pet ur. Najstarejši udeleženec Vlado jih šteje čez osemdeset, najmlajši pa šest let.

Na končni postaji v Prelesju na turizmu KAPŠ smo se ob spremljavi Johove harmonike pogostili s klobasami. Zapele so pevke Polanskega odmeva.

Vir: Polansko turistično športno društvo
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj