Na vsebino

Rezultati tekem preteklega tedna - RK Metlika

Izvrstne rezultate dosegajo tudi naše mlajše generacije.
Starejši dečki B so v sredo v Trebnju slavili proti nasprotnikom RK Trimo Trebnje z rezultatom 22:31. Najboljša strelca pri Metličanih sta bila Martin Pečarič (10) in Leon Škrinjar (9).
Drugo zmago so si priigrali naši Starejši dečki A. V nedeljo v Metliki so slavili proti RD Butan plin Izola z rezultatom 34:22. Pri domačih sta se najbolj izkazala strelca Martin Pečarič (13) in Marko Goleš (7) ter vratar Aljaž Vovk z 16-imi obrambami.
V soboto se je naša članska ekipa pomerila z nasprotnikom iz daljne Gorišnice. Metličani so v tekmo stopili z veliko napakami in zgrešenimi priložnostmi. Gostje so izkoristili naše napake in si v pičlih 13. minutah priigrali prednost 7 zadetkov in rezultatu 9:2. V nadaljevanju so naši dvignili glavo, popravili napake in se do konca polčasa uspeli približati nasprotniku do le 2 golov zaostanka. V drugi polčas so vstopili še bolj samozavestno in dvignili ritem igre. Zmanjšali so zaostanek in v 41. minuti prvič povedli za 1 gol. Do konca tekme je vladala napeta in borbena igra obeh ekip, ki se ena od druge nista mogli oddaljiti za več kot 1 gol razlike. V končnici so naši vselej pokazali večjo željo po zmagi in slavili z rezultatom 29:30. Posebno se je izkazal igralec Žiga Hutar, ki je v drugem polčasu zadel kar 12-krat. Najboljša strelca tekme sta bila Žiga Hutar (14) pri gostih in Tadej Arnuš (10) pri domačih.

Vir: RK Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj