Na vsebino

RK Črnomelj: Konec sezone, zmaga, obstanek v ligi in končno 10. mesto

Včeraj so črnomaljski rokometaši odigrali še zadnjo tekmo v sezoni 2017/18. Za obstanek v ligi so potrebovali zmago ali neodločen izid proti zadnjeuvrščeni ekipi iz Grosuplja.
Tekma se v prvem polčasu nikakor ni odvijala po željah gostiteljev, pri katerih se je poznala nervoza ob pomembnosti tekme. Ekipi sta bili ves čas izenačeni in se izmenjevali v vodstvu. Gosti so v 20. minuti povedli že za 2 zadetka, vendar so jih domačini ujeli in na koncu prehiteli, tako da se je polčas končal z rezultatom 15:14.

V drugem polčasu so se domačini zbrali in z boljšo obrambo naredili prvo občutnejšo razliko v 10. minuti, ko je rezultat na semaforju kazal 21:17. To je privedlo do nervoze na gostujoči klopi in posledično izključitve gostujočega trenerja zaradi ugovarjanja, kar so domačini izkoristili in v 46. minuti povedli s 7 zadetki razlike in ugibanj o zmagovalcu in o obstanku v ligi je bilo konec. Tekma se je končala z rezultatom 32:27.
Tako je članska ekipa RK Črnomelj letos zasedla končno 10 mesto.
Pri igralcih Črnomlja je bil najboljši igralec Dino Štrucelj, ki je iz 15 strelov, dosegel kar 14 zadetkov, kar je njegov osebni rekord odkar igra za ekipo Črnomlja.

Postava Črnomlja:
Vratarji: Tadej Aupič, Ivan Bagarič, Matic Plut
Igralci: Gašper Kostelec, Žan Pezdirc (1), Max Schweiger, Marko Štrucelj (4), Erik Medic Erik (2), Dino Štrucelj (14), Luka Horvat (2), Rudi Slobodnik (3), Anže Weiss, Gregor Stariha (3), Uroš Mihelič (3), Sebastjan Slemenšek.

Vir: RK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj