Na vsebino

Rudi Požeg Vancaš se seli v soseščino

Foto: dvtkinstagram
Foto: dvtkinstagram

Rudi Požeg Vancaš je po odhodu iz Kopra podpisal pogodbo z madžarskim prvoligašem Diosgyorom. 29-letni krilni napadalec, ki se je v svojih najboljših časih prebil celo do članske reprezentance Slovenije, je okrepil madžarsko moštvo, ki je v prejšnji sezoni postalo prvak tamkajšnje druge lige in bo v tej sezoni torej prvoligaš.

»V Diósgyőru so nedavno zgradili nov stadion in nov trening center, in ko sem pogledal fotografije, sem bil nad videnim navdušen. Všeč mi je, da je Miškolc, tako kot Ljubljana, majhno mesto. Za konec sem si ogledal še nekaj tekem iz prejšnje sezone, ki jih je ekipa odigrala pred polnimi tribunami, tako da je bilo vse v prid temu, da ponudbo sprejmem,« je za spletno stran kluba dejal Požeg Vancaš.

»Prepričan sem, da bomo imeli dobro ekipo in dosegali dobre rezultate. Mislim, da si je treba vedno postavljati visoke cilje, sam želim k temu prispevati z goli in asistencami. Svojo igro podrejam interesom ekipe na igrišču, meni je v enako veselje odigrati tako dobro podajo kot zadeti gol. Verjamem, da bo obojega v izobilju,« je še povedal Belokranjec, ki bo v novem dresu igral na mestu ofenzivnega vezista.

Požeg Vancaš je v slovenskem prvenstvu doslej igral za Domžale, Celje in Maribor, januarja pa odšel k Černomorcu v Odeso. Po izbruhu vojne v Ukrajini se je za kratek čas preselil v Kazahstan (Tobol), nato pa je zaigral za Koper, kjer pa ni pustil večjega vtisa.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj