Na vsebino

Slovenski borci v boju za evropska odličja

Slovenska članska in mladinska reprezentanca sta se odpravili na evropsko prvenstvo v tajskem boksu, ki poteka od 30.6. do 7.7. v češki prestolnici Praga.

Na letošnjem evropskem prvenstvu sodeluje 40 držav in preko 400 tekmovalcev, ki se bodo pomerili za odličja v članski in mladinski konkurenci. Slovenska reprezentanca je tokrat sestavljena iz pomlajene ekipe, ki pa jo tvori tudi zelo izkušeni in priznani borec Samo Petje, ki bo nastopil v kategoriji do 71 kilogramov. Poleg Petjeta bodo nastopili še Domen Vidmar (do 75kg), Darko Drobež (do 81kg), Bojana Šebenik (do 75kg) ter mladinka Nastasija Koca (do 67kg). Prav vsi bodo nastopili v elitnem A razredu, kjer je konkurenca najbolj ostra. Tehnični in strokovni del ekipe tvorita selektorja članski in mladinskih izbranih vrst Andrej Žveglič ter Petrit Izairi, pomagal pa jima bo pomočnik Jure Cesar. Reprezentanco bo spremljal in vodil predsednik zveze in član izvršnega odbora organizacije IFMA Iztok Vorkapić.

Žreb je povedal

Vorkapić je pred odhodom dejal, da je slovenska izbrana vrsta »odlično pripravljena in dobro motivirana.« Kot je dejal so vsi tekmovalci brez poškodb, zato pričakuje dobre rezultate, kljub temu da vsi nastopajo v elitnem razredu. Vsi tekmovalci so opravili uradno tehtanje in zdravniški pregled, nato pa je pred slovesno otvoritvijo sledil žreb parov. Jutri bodo tako že na sporedu prvi boji. V prvem tekmovalnem dnevu bo slovenske nastope na prvenstvu otvoril Domen Vidmar, ki se bo pomeril s Turkm Batuhanom Boralom. Tudi ostali že poznajo svoje nasprotnike. Samo Petje bo pesti prekrižal z Belorusom Dimitrijem Filipauom, Darko Drobež s Čehom Matousom Kohoutom, Bojana Šebenik se bo pomerila z Lucijo Bilobrk iz Hrvaške, Nastasiji Koca pa bo nasproti stala Poljakinja Nikola Blakala.

Tajski boks ali Muay Thai je bil leta 2016 sprejet v mednarodno olimpijsko družino. Napori svetovne organizacije IFMA so usmerjeni v udeležbo športa na olimpijskih igrah leta 2024, kar je po besedah predsednika organizacije Stephana Foxa realistična možnost.

Vir: Slovenska zveza tajskega boksa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj