Na vsebino

Spoznavni trening za "1. Semiški trail tek"

Najbolj pripravljeni in vztrajni tekači pilijo še zadnje podrobnosti za 1.Semiški trail tek, ki bo 22. decembra. Tako je včerajšnjo sončno nedeljo za spoznavni trening s 26 km dolgo progo izkoristil tudi del članov Tekaškega društva Bela krajina.

Proga se začne na štartnem mestu v Semiču in se nadaljuje po kraško učni poti do izvira Krupe, skozi Moverno vas ter travniške in gozdne stezice do prve okrepčevalnice na Črešnjevcu. Nato naprej po gozdni poti mimo Omote do Praproč in do najtežjega dela, do vzpona na Brezovo Reber. Po okrepčilu na drugi okrepčevalnici je proga speljana po makadamu, mimo Smuka nad Semičem. Po pretečenih 21 km je tretja okrepčevalnica in zelo kmalu se tekačem odpre čudovit pogled iz Semiške gore na celotno Belo krajino. Ostane samo še ciljni spust med vinogradi...

Na treil teku ni toliko pomemben čas, ali pa celo, da bi se poudarjala sama uvrstitev na tekmovanju. Zmagovalec je vsak, ki se upa spopasti sam s sabo, svojo voljo in si dokaže da zmore. Trail tekači se napajajo z energijo gibanja ob premagovanju težjih in razgibanih terenov v neokrnjenih lepotah narave.

Za malo manj pogumne in tekaško pripravljene bo organiziran tudi voden pohod po isti progi. Za tiste, ki pa stavijo na hitrost, ali pa še razmišljajo o daljših razdaljah, je organizator prireditve PETRUSbike Zavoda za aktivno življenje, pripravil krajši 8 km tek.

Več informacij najdete TUKAJ.

Vir: Petrus bike

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj