Na vsebino

Tek po stopnicah

Član in poveljnik našega društva se namerava udeležit dobrodelnega teka, ki bo potekal letos v začetku decembra v Zagrebu. Teče se po 666 stopnicah v nadstropju v treh kategorijah. Naš Alojz se bo pomeril v kategoriji preteči v popolni opremi, torej v gasilski delavni obleki z uporabo IDA.
Prvi trening je opravil v trenirki in športnih copatih po Semiških stopnicah, ki jih štejejo 195. Tekel je dvakrat do vrha stopnic in dvakrat navzdol. Drugi dan treninga je že štartal v popolni opremi z uporabo IDA. Tudi ta dan je pretekel stopnice dvakrat. Pridružil se mu je še en član našega društva, ki pa je tekel brez uporabe IDA, oblečen v gasilsko delavno obleko. Z njima pa sta se šla pomerit še član in poveljnik sosednjega društva PGD Krvavčji vrh (Toni Plut) in član PGD Štrekljevec (Mitja Banovec), tudi onadva sta tekla v popolni gasilski opremi z uporabo IDA.
V pogovoru z našim pobratenem društvom PGD Dol pri Ljubljani smo tudi njih navdušili z tem treningom, zato so se nam včeraj pridružili. Ker pa pravijo, da dober glas seže v deveto vas, je tudi glas o teku po stopnicah segal v naša društva Semiške regije in tako se je včeraj udeležilo teka kar nekaj članov PGD iz našega konca.
PGD Gradnik: Alojz Konda, Gregor Kukar
PGD Dol pri Ljubljani: Rok Škulj, Maja Novak, Ema Pirš, Urška Klemenčič
PGD Semič: Gregor Golobič, Jaka Kambič, Miha Hudak
PGD Krvavčji vrh: Toni Plut
Ker pa je bila energija, volja, moč, druženje in podpora na vrhuncu so stopnice pretekli trikrat, nekateri celo štirikrat.

Upamo, da bo takšna energija in podpora tudi v bodoče. Verjamemo, da bomo navdušili še katerega člana Semiške regiji, da se nam pridruži na naslednjih treningih.
Hvala vsem gledalcem za podporo, in vsem, ki se opogumite in z nami tečete.

Po končanem treningu smo se vsi odpravili v naše društvo, kjer smo si pomalicali in nazdravili ob prijetnem druženju.

Posebna hvala gre pa našemu pobratenemu društvu Dol pri Ljubljani, ki so se pripeljali k nam in z nami preživeli spet eno lepo športno sobotno popoldne. Hkrati nas pa veseli, da se družimo in poveselimo z njimi tako na svečanih prireditvah, ki potekajo v PGD kot tudi v športnih izzivih.

Vir: PGD Gradnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj