Na vsebino

Tina Šutej rekordno

Foto: Peter Kastelic/AZS
Foto: Peter Kastelic/AZS

Tina Šutej je na atletskem mitingu v Ostravi na Češkem s 4,82 metra izboljšala svoj slovenski dvoranski in tudi absolutni rekord v skoku s palico. To je tudi najboljši dosežek sezone za svetu. Pred tem je s 4,80 m prejšnji državni rekord postavila 5. marca lani v francoskem Rouenu.

Tina Šutej je 4,42, 4,52, 4,62 in 4,72 metra zmogla v prvih poskusih. Na 4,82 je bila uspešna tretjič, šele na 4,86 m je letvico trikrat podrla. Druga je bila s 4,57 m domačinka Amalie Švabikova, daleč pred tem, ko je slovenska rekorderka zaključila tekmo. Ta je v tretjem poskusu posebej pozorno spremljala letvico na 4,82 m.

"Gledala sem, kako se giblje letvica, ki sem se je dotaknila, ostala je na stopalu in sem bila zelo vesela. To je zame tudi sicer izvrsten dosežek in pomemben pokazatelj, da je bilo pripravljalno obdobje zelo dobro. Že prej sem vedela, da lahko dosežem državni rekord. Čakam še na nove palice, ki bodo prispele iz ZDA. Poleg tega ne čutim poškodb, tudi ne tetive iz prejšnje sezone," je povedala Šutej.

"Pred tekmo v Ostravi še nisem pričakovala take višine. Izšlo se je, res sem imela dober nastop, imam pa še večje želje. Ne bom se ustavila na tej višini. Zalet je bil odličen, potem pa mi ni uspelo uskladiti vboda palice. Zato posledično izgubljam podporo in ne morem usklajeno dvigniti telesa ter izgubim oporo v palici. Ne glede na vse je moj dolgoročni cilj, do katerega moram še kaj narediti, skok prek petih metrov, na evropskem prvenstvu marca v Istanbulu pa želim osvojiti medaljo," je zaključila atletinja, ki v zadnjih letih živi in trenira v Celju.

"Na 4,82 m je imela rahel dotik, na ostalih višinah je bila suverena. Po hitrem preskoku začetnih višin je sledil rekord mitinga, ki je bil na 4,71 m. Res zelo dobra tekma, tudi težav s poškodbo ni bilo, niti ne s tetivo. Sicer je temu tako pozimi, ampak mislim, da bo to tako tudi poleti in da se bo dobro izšlo. Počakati moramo sicer na poletno sezono, ampak zaenkrat je Tina dobrega zdravja, izidi pa lepa popotnica za nadaljevanje sezone," je povedal njen trener Milan Kranjc.

Vir: STA
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj