Na vsebino

To so Belokranjci, ki bodo oblekli reprezentančni dres

Matej Malenšek bo zaigral v dresu slovenske izbrane vrste do 19 let.
Matej Malenšek bo zaigral v dresu slovenske izbrane vrste do 19 let.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prihajajočih dveh kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2024 7. septembra proti Severni Irski in 10. v San Marinu. Na seznamu večjih presenečenj ni. Med slovensko izbrano vrsto je tako poleg standardnega branilca Jureta Balkovec (Alanyaspor) tudi Jasmin Kurtić, ki je manjkal na obeh tekmah proti Finski in Danski pred dvema mesecema. Izkušeni vezist zaradi poškodbe kolena ni igral vse od konca oktobra, na junijskih reprezentančnih pripravah pa je staknil novo poškodbo. Na začetku avgusta je kot prost igralec podpisal pogodbo z romunskim prvoligašem Universitateo Craiovo in za nov klub že odigral dve tekmi.

Kek je med imeni, ki jih ni na seznamu, so pa v njegovih razmišljanjih in bi jih lahko naknadno vpoklical, če bo treba, omenil tudi Martina Kramariča, ki se je izvrstno znašel po prestopu iz Brava v Soči.

Aćimović povabil tudi Ileniča

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let pa bo septembra začela kvalifikacijske boje za nastop na evropskem prvenstvu leta 2025. Selektor Milenko Aćimović je vpoklical 23 nogometašev, ki se bodo zbrali 3. septembra v Čatežu. Proti Bosni in Hercegovini bodo v gosteh igrali 7. septembra, štiri dni kasneje pa še v Kopru proti Franciji. Na seznamu povabljenih nogometašev je znova 18-letni branilec Mitja Ilenič (New York City/ZDA), ki ga zaradi obveznosti v klubu ni bilo zraven na junijski prijateljski tekmi mlade reprezentance s Finsko.

Matej Malenšek v izbrani vrsti slovenskih mladincev

Slovenska izbrana vrsta do 19 let pa bo septembra v sklopu mednarodnega Slovenia Nations Cup 2023 v Brežicah in Ljubljani odigrala tri prijateljske tekme. Na seznamu varovancev selektorja Antona Žlogarja je tudi 18-letni Belokranjec Matej Malenšek, napadalec prvoligaša iz Radomelj. Prvo tekmo bodo slovenski mladinci odigrali 6. septembra v Brežicah proti Savdski Arabiji, obračun z Mehiko bo tri dni pozneje v Ljubljani, zadnja tekma pa jih čaka 12. septembra v Brežicah proti Islandiji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj