Na vsebino

Toni Perušič v samem vrhu svetovne lestvice

Na svetovni lestvici za leto 2017 v 6-dnevnih tekih je Toni Perušič v kategoriji 50+ s kar dvema rezultatoma med prvo deseterico. Sedmo mesto je zasedel z rezultatom iz Monaka (11. november 2017), ko je pretekel 771 km in 10. mesto s teka v francoskem mestu Privas, ko je avgusta lani pretekel 661 km. Obakrat je tudi popravil državni rekord v kategoriji.

V teh trenutkih pa se Toni že približuje naslednjemu štartnemu mestu. Pozno zvečer se je namreč odpravil v Nemčijo, kjer se bo udeležil 100 km teka v dvorani, ki se prične jutri ob 11. uri. Časovni limit je postavljen na 13 ur. V nedeljo pa bo poskusil odteči še 50 km, prav tako v dvorani, tukaj je limit 6 ur. Teče se v krogu 250 m.

Tokrat bo imelo ŠD Butoraj in Slovenija dva predstavnika. Na tekmovanje v Senftenberg je šel Toni z Zdravkom Baričem in oba upata, da jima bo uspelo preteči obe disciplini, čeprav bo potrebna tako fizična kot psihična stabilnost.

Upamo, da bomo tek obeh lahko spremljali na spletni strani organizatorja TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj