Na vsebino

Tradicionalni pohod Butoraj – Sadéži

Na dan kulturnega praznika v torek, 8. 2. 2022, je Planinsko društvo Črnomelj v sodelovanju z gasilskim društvom Butoraj organiziralo devetnajsti pohod na Butoraj in Sadéže.

Na Butorajski cesti pri Banovcih se nas je zbralo 75 pohodnikov, od koder smo po gozdni poti odšli proti Butoraju. Pred gasilnim domom so mladi pod vodstvom mentorjev Milana Butale in Jožice Kuzma pripravili kulturni program. Udeležence sta pozdravila predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Butoraj g. Milan Butala in predsednik Planinskega društva Črnomelj g. Peter Dichlberger. Sledilo je druženje ob postrežbi domačih dobrot.

Pridružilo se nam je še dobrih 40 pohodnikov in nadaljevali smo po »Jožičini poti« mimo cerkvice sv. Marka, Rdeče kapice na Sadéže do Kuzmove zidanice, kjer sta nas s čajem postregla Jožica in Ciril.

Neuradni del pohoda se je nadaljeval pri Maleričih z druženjem in recitacijami pesmi na panjičku.

Vreme je bilo zelo lepo, sončno, zjutraj -3 °C, opoldne pomladnih 13 °C. Pot do Butoraja skozi gozd je bila pomrznjena, z Butoraja mimo Rdeče kapice na Sadeže suha.

Vir: PD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj