Na vsebino

Uspešno izpeljan 1. "Semiški trail"

V organizaciji PETRUSbike Zavoda za aktivno življenje, ki ima sedež v Semiču, je včeraj potekala 1. Semiška trail tekaška tekma (in pohodniška preizkušnja) na 8 in 26 kilometrov.

Proga na 8 km je ostala tradicionalna še iz časov, ko so tek v Semiču organizirali Semiški brkači. 26 km trasa pa je nova in tekaško preizkušena prvič. S športnega vidika je zelo težka in slikovita. Namensko je speljana mimo naravnih znamenitosti (Učna kraška pot -izvir Krupe, brezov gozd, travniški vzpon na Brezovo Reber, pogled na Semič in Belo krajino iz Semiške gore...). Kot atrakcija je bila proga v Črešnjevcu pri Domačiji Šrajf speljana skozi kmečki kozolec in mimo starinskih kmečkih strojev.

Na trail teku je zmagovalec vsak, ki preteče celotno traso. Je izziv za vsakega posameznika in je dokaz, kaj lahko človeška volja in vztrajnost dosežeta.

Tu ne smemo tudi izničiti uspeh pohodnikov na 26 kilometrov, saj je tudi za njih sama trasa pravi izziv. Celotno število udeležencev, tudi pohodnikov, je bilo 140 iz Slovenije in Hrvaške.

Na 26 kilometrski progi je v moški konkurenci v cilj prvi prispel Simon Strnad, med dekleti pa domačinka Tina Sajko.

V prilogah spodaj si lahko ogledate rezultate na obeh razdaljah. (Opomba k rezultatu* Janez Polovič je član ŠD Kostanjevica).

Čestitke organizatorju in več kot 40-im prostovoljcem, domačinom in sponzorjem, ki so prispevali denarna sredstva in nagrade za tekmovalce.

Priponke

Vir: Petrus Bike

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj