Na vsebino

Uspešno izveden 5. Urbančkov tek

Organizatorji 5. Urbančkovega teka smo zadovoljni ugotovili, da je na teku sodelovalo rekordno število otrok in staršev.

V nedeljo zjutraj smo se zaskrbljeno ozirali v nebo. Potrebno je bilo pripraviti igrišče na Puntgartu za Urbančkov tek. Strokovne delavke so najprej poprijele za metle in urno pometle veliko igrišče. Naša Metka je prijazno pozdravljala obiskovalce in otrokom ponujala piškotke. Snježana in Mateja sta skrbeli za vpis otrok. Na igrišču sta otroke usmerjali in z njimi tekli Renata in Simona. Za točne meritve časa sta skrbela Rok in Mateja S.. Mateja V. je napovedovala vrstni red tekmovalcev.

Za morebitno oskrbitev prask je bil na “preži” Janez Mavretič iz Rdečega križa Metlika. Hvala.

Zahvaljujemo se tudi gospodu Proseniku, ki je predvajal poskočne melodije.

Teči so pričeli najmlajši otroci. Deklice in dečki v kategoriji 1.-3. let ter njihovi starši. Mladim tekmovalcem smo po končanem prvem delu teka takoj podelili priznanja. Za najmlajše je bilo naporno čakati do konca teka, saj je sonce kar močno ogrelo prizorišče. Nato so se pognale na progo starejše deklice in dečki ter njihovi starši.

Rezultate smo skrbno vpisali v tabelo.

Prve tri deklice in prvi trije dečki v obeh starostnih kategorijah so na glavnem odru prejeli medalje in priznanja. Medalje je otrokom podelil gospod župan Darko Zevnik, priznanja pa nova kraljica metliške črnine.

Športna zveza Metlika je poskrbela za medalje in košarico sladkih jagod. Tek je organiziral in izpeljal Otroški vrtec Metlika.

Že vseh pet let pripravo in izvedbo koordinira vzgojiteljica Renata Pavlovič s sodelavci. Zahvaljujemo se njej in vsem, ki so pomagali pri izvedbi.

Naslednje leto ponovimo!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj