Na vsebino

V zadnji, odločilni krog, člani Kolpe z 10. mesta

25. krog 3. SNL Center
NK Sij Acroni Jesenice : NK Kolpa - 3 : 1 (1 : 0)
Strelec za NK Kolpa: Kristjan Spudić

Z gostovanja na Gorenjskem, kjer smo pričakovali vsaj točko, se člani vračajo praznih rok in se pred zadnjim odločilnim krogom nahajajo na 10. mestu razpredelnice v 3. SNL Center.
Kljub nezavidljivemu položaju pred sklepnim krogom tekmovanja, pa je za naše fante dosega cilja, ki je ostanek v močno zmanjšani 3. ligi (v sezoni 2018/2019 bo v 4 ligah v vsaki nastopilo le po 10 klubov) še vedno dosegljiva, a tokrat so odvisni tudi od učinka ostalih tekmecev v ligi.
V zadnjem krogu v Podzemelj namreč prihaja ekipa Komende, ki je na lestvici z boljšo razliko v zadetkih in istim številom točk eno mesto pred Kolpo, tako da domači v vsakem primeru za preskok Komendčanov na lestvici potrebujejo zmago.
Ostala pretendenta za osvojitev mest za obstanek v 3. SNL Center igrata NK Sava (7. mesto z dvema točkama več od Kolpe) v Grosupljem pri NK Brinje, ki se bori za sam vrh in 1. mesto ter NK Sij Acroni Jesenice (8. mesto z eno točko več od Kolpe), ki igra z NK Šenčur v Šenčurju pri Kranju.
Treba je reči, da gotov obstanek v ligi zagotavlja osvojeno najmanj 8. meto, pa nekaterih kombinacijah pa tudi 9. mesto, in sicer primeru, da se NK Zarica obdrži med drugoligaši obenem pa zmagovalec 3. SNL Center kot kvalifikant napreduje v 2. SNL.
Verjamemo, da je ekipa sposobna uspešno opraviti nalogo, ki je pred njo. Za vzpodbudo pa potrebujejo pomoč navijačev, zato vsi simpatizerji kluba vabljeni, da s svojim navijanjem podprete Kolpaše.

Vir: ŠD NK Kolpa
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj