Na vsebino

VIDEO: Kurtićev šov v Atenah

Foto: @PAOKFOOTBALL
Foto: @PAOKFOOTBALL

PAOK je v 9. krogu grške prve lige v Atenah premagal veliki Panathinaikos in prišel do šeste prvenstvene zmage sezone. Junak tekme je bil Kanižaričan Jasmin Kurtić, ki je goste v 85. minuti z enajstih metrov najprej popeljal v vodstvo, potem pa v 98. minuti s prostega udarca postavil končni izid 3:1.

Izkušeni vezist, ki je v Grčijo letos poleti prišel iz Italije, kjer je prebil več kot deset let, je že pri štirih prvenstvenih golih v tej sezoni in je trenutno najboljši strelec PAOK-a.

Do štirih golov je Kurtić prišel v vsega sedmih prvenstvenih nastopih in je v nevsakdanji strelski formi. Doslej je največ ligaških golov v sezoni (6) dosegel v sezoni 2016/17 kot član Atalante in v sezoni 2018/19, ko je igral v dresu SPAL-a. Vse kaže, da bo v tej sezoni postavil osebni rekord.

PAOK je z 19 točkami trenutno na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Točko več ima na drugem mestu atenski AEK, na prvem mestu pa je s 23 točkami Olympiakos, ki brani naslov.

Vir: Sportklub

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj