Na vsebino

Vita Prijanovič prvič na mednarodnem tekmovanju

V petek in soboto je v Mariboru potekalo mednarodno tekmovanje v športni gimnastiki za ženske in moške, 50. Šalamunov memorial, ki so se ga udeležili predstavniki Avstrije, Madžarske, Slovaške, Hrvaške, Malte, Ukrajine, Srbije in Slovenije. Tekmovanja so se udeležili tudi trije predstavniki Gimnastičnega društva Novo mesto.
V ženski konkurenci sta nastopili Neža Erpič v kategoriji deklic starih 12 let ali mlajše ter Vita Prijanovič v kategoriji deklic starih 10 let ali mlajše. Luka Bojanc je bil edini predstavnik GD Novo mesto v moški konkurenci in je nastopil v kategoriji članov, kjer je tekmovanje štelo tudi kot državno prvenstvo v absolutni kategoriji.

8-letna Vita Prijanovič je tokat prvič nastopila na mednarodnem tekmovanju. Najboljšo uvrstitev je tudi ona dosegla na parterju. Prikazala je lepe vaje in povsem upravičila svoj nastop na tem tekmovanju.

V ženski športni gimnastiki so se tokrat udeležili tekmovanja le v 3., 4., 5., 6. in mednarodni stopnji, v moški športni gimnastiki pa smo imeli le predstavnika v kategoriji OV1 in OV3.

Deklice 4. stopnje so se ekipno izvrstno odrezale, saj so osvojile drugo mesto. V ekipi, ki je osvojila 2. mesto, je tudi Katja Prijanovič.

Vir: Gym Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj