Na vsebino

Zadnja ju-jitsu tekma pred svetovnim prvenstvom

Včeraj je v Hanovru potekalo odprto prvenstvo Nemčije v ju-jitsu. Na tekmi so poleg Nemčije nastopale še reprezentance Švedske, Nizozemske, Danske, Belgije, Avstrije, Švica in Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo tristo tekmovalcev.

Naša pot se je pričela v petek ob 20. uri. Po dolgotrajni vožnji smo varno prispeli v mesto Norderstedt, kjer smo se ob 12. uri prijavili v hotel. Ob 15.00 je sledilo tehtanje, kjer so punce potrdile svojo težnostno kategorijo. Med sprehodom po mestu smo se še ustavili na večerji, kmalu pa je bil čas tudi za prisluženo spanje.

Iva Simčič je imela v kategoriji do 57kg 16 nasprotnic. Dve borbi je zmagala, dve pa izgubila ter zasedla solidno sedmo mesto. Eva Puhek in Nastja Simčič sta nastopila v isti kategoriji do 63kg. Obe sta imeli štiri borbe. Premagala ju je ista nasprotnica iz Švedske. Eva je zasedla tretje mesto, Nastja pa je izgubila v finalu. Jasmina Kovač se je borila v kategoriji do 52kg. Imela je štiri borbe in vse suvereno končala še pred iztekom časa.

Tekmovanje je služilo kot zadnja pripravljalna tekma pred svetovnem prvenstvom, ki bo 16. marca v Atenah. Belo krajino bo na SP zastopalo pet predstavnikov, poleg deklet se bo kot trener tekmovanja udeležil Marko Šikonja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj