Na vsebino

Zaključek 3. sezone 2. državne rokometne lige

Konec aprila se je za metliško člansko ekipo zaključila že 3. sezona 2. državne rokometne lige. Naši fantje so si priborili položaj v zlati sredini lestvice in zasedli skupno 6. mesto. Soliden uspeh za domače rokometaše glede na to, da so imeli med sezono precejšnje težave s poškodbami in osipom udeležbe na gostujočih tekmah. Manjkajoča mesta poškodovanih so hitro zasedli mlajši in se v svoji prvi sezoni precej dobro odrezali.

Za konec pa še nekaj statistike.
Na 20 tekmah so fantje prišli do 9 zmag, od tega jih je bilo 6 na domačem terenu, dosegli so 573 golov, prejeli pa so jih 629, največ med vsemi ekipami v ligi. Dosojenih je bilo 100 sedemmetrovk, od tega je bilo realiziranih 72 (72%), kar jih uvršča na dno lestvice. V sezoni 2017/2018 so prejeli kar 101 2-minutnih izključitev, kar jih uvršča na sam vrh po številu prejetih kazni.
Naša najboljša strelca sta Žiga Hutar s 138 zadetki (4. mesto na skupni lestvici strelcev) in Gašper Dokl s 102 zadetkoma. Največ tekem sta se udeležila Žiga Hutar in Marko Krajačič. Oba sta igrala na vseh 20 tekmah.

Upamo da so navijači uživali v predstavah svojih varovancev in jih vabimo da se tudi naslednje leto v čim večjem številu udeležijo tekem in pridejo podpirat naše rokometaše. Tudi po statistiki gledano metličani kažejo precej boljše predstave doma, pred bučnimi domačimi navijači.

Priponke

Vir: RK MEtlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj