Na vsebino

Zaključek interesne dejavnosti – jahanje

Konec maja smo končali z interesno dejavnostjo jahanje. Dvakrat tedensko smo se v dvojicah odpravili v Horse Resort Stariha. Tam smo z Ano Stariha in z njeno pomočnico Nino in konjem Dixijem spoznavali prostor, kjer konji bivajo, osnove nege konja, pravil varnega ravnanja in obnašanja v neposredni bližini konj ter jahalno opremo.

Naučili smo se, da je potrebno pred vsakim jahanjem temeljito skrtačiti konja in mu očistiti kopita. Pomagali smo pri izbiri sedla, podsedelnice, žval in z zanimanjem opazovali Nino, kako je Dixija pripravila na ure jahanja. Ana in Nina sta nam pokazali, kako pravilno in varno zajahamo Dixija in tudi kako ga varno razjahamo. V sedlu so učenci doživljali okolico iz druge perspektive, se navajali na konja in po navodilih na Dixiju izvajali vaje, ki spodbujajo ravnotežje in pravilno držo. Nekatere vaje so bile zelo težke, sta pa bila zato veselje in ponos učencev toliko večja, ko jim je na koncu uspelo izvesti tudi najtežje vaje.

Poleg jahanja so se učenci preizkusili tudi v čiščenju konjskih fig, saj se je Dixi včasih odločil, da bo veliko potrebo opravil kar v maneži. Zelo posebna izkušnja pa je bila tuširanje konj in hranjenje. Z zagotovostjo lahko rečemo, da ima Dixi najrajši korenčke.

Vsi udeleženci smo bili deležni zelo lepe izkušnje, se veliko naučili in s seboj ponesli čudovite spomine na Horse Resort Stariha, Dixija ter Ano in Nino, ki se jima lepo zahvaljujemo za to izkušnjo.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj