Na vsebino

Žan Ilc in Sabina Balić zmagoslavno z avstrijskega ringa

Žan Ilc, Petrit Izairi in Sabina Balić.
Žan Ilc, Petrit Izairi in Sabina Balić.

Slovenski tajski boksarji so se udeležili velikega mednarodnega tekmovanja v borilnih veščinah v avstrijskem Weizu, na katerem se je pomerilo 372 tekmovalcev iz 18 držav. Pet borcev in bork se je v domovino vrnilo neporaženih. Turnir sta v svojih kategorijah osvojila tudi člana kluba Gladiator Črnomelj Žan Ilc in Sabina Balić, ki trenirata pod budnim očesom Petrita Izairija.

Žan Ilc se je zmage veselil v kategoriji do 65 kilogramov. Svoje znanje je v dominantni predstavi sicer pokazal na gala dogodku, ki se je odvil večer pred turnirjem, zaradi poškodbe arkade, ki jo je staknil v dvoboju pa je nastop naslednji dan moral odpovedati.

Sabina Balić se je v kategoriji nad 75 kilogramov sploh prvič pomerila v članski konkurenci in se prav tako veselila zmage.

Turnir so v svojih kategorijah osvojili tudi Novomeščani Sašo Vorkapić (do 70 kilogramov), Bojana Šebenik (do 70 kilogramov) in Lily Fideršek (do 60 kilogramov).

Vir: 24ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj