Na vsebino

Zimovanje mladih planincev PD Črnomelj na Mirni gori

Zahvaljujoč snegu in suhi zimi smo preživeli z mladimi planinci PD Črnomelj lepo druženje na Mirni gori. Mladinski odsek PD Črnomelj je že osmo leto zapored organiziral zimski pohod za mlade planince na Mirno goro.

V petek, 25. januarja 2019, smo začeli pohod z Vrčic, nadaljevali mimo Blatnika po markirani poti proti cilju. Sledili smo utrjeni gazi in opazovali zasneženo okolico. Nekje na pol poti smo si morali prižgati svetilke, kar je bilo čarobno, ko je veter prenašal ivje po zraku. Uživali smo v tišini in občudovali lesketajočo se pokrajino. Vodniki smo poskrbeli za primeren tempo hoje in ustrezne počitke oziroma odmore. V dobrih dveh urah in pol smo zmogli pot od Vrčic do planinskega doma. Drseča gaz je nekaterim povzročala nekaj težav, z vztrajnostjo pa smo jo vsi zmogli, tudi po kolenih, če ni šlo drugače.

Po prihodu v dom smo se preoblekli v suha oblačila, okrepčali s čajem, nato pa se posladkali s palačinkami in hrenovkami. Po večerji je sledilo druženje v sobah in ob desetih spanje.

Naslednji dan so po samopostrežnem zajtrku otroci vpisali podatke in vtise o pohodu v dnevnike mladega planinca. Kogar so zanimali vozli in tehnična oprema za zimske vzpone v gorah, se je o tem poučil v jedilnici. Pred obhodom v dolino so si za domom v dragi privoščili zimske radosti. Vsak je našel svojo dejavnost in užival v tem. Na poti v dolino so spoznavali sledi živali, stresali sneg z vej in puščali svoje odtise teles v puhastem celcu.

Na Mirni gori se je družilo 21 otrok od 2. do 9. razreda.

Vir: PD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj