Na vsebino

ŽKK Črnomelj praznuje 20 let

V črnomaljski telovadnici OŠ Mirana Jarca so v soboto svečano obeležili 20. obletnico delovanja Ženskega košarkarskega kluba (ŽKK) Črnomelj, na kateri so zaslužnim posameznikom podelili tudi plakete kluba.

Plakete so prejeli Milan Kordič, ravnatelj OŠ Mirana Jarca Črnomelj Boris Mužar, bivši črnomaljski župan Andrej Fabjan ter člani prvega vodstva kluba: podpredsednik Jože Fink, tajnica Albina Štrekelj, blagajničarka Darinka Fink in dolgoletna računovodkinja kluba Melita Vuković.

Plakete je prejela tudi prva ekipa članic ŽKK Črnomelj v postavi: Špela Vatovec (roj. Štrekelj), Nina Novak (roj. Fabjan), Katja Fink, Barbara in Urška Brus, Maja Grbić, Marina Popov (roj. Aščić), Mirjana Strugar (roj. Šalinger), Lucija Đukić, Sandra Tolić, Sabina Juršinič, Simona Picelj (roj. Stariha) in Katarina Smolič.

Za organizacijo pomožnih sodnikov in statistike je v začetkih kluba skrbela Špela Fabjan, tudi prejemnica plakete ŽKK Črnomelj. Slednjo sta poleg naštetih prejela tudi Košarkarska zveza Slovenije, ki sta jo zastopala novi generalni sekretar Aleš Križnar in komisar tekmovanj mlajših starostnih kategorij Andrej Petrovič ter Občina Črnomelj, v imenu katere je plaketo prevzela podžupanja Maja Kocjan.

Sicer pa je bil minuli konec tedna za mlade košarkarice ŽKK Črnomelj tudi tekmovalno uspešen. Selekcija U-14 je na gostovanju v Jelšah pri Šmarju nadigrala domačinke s 25:78 (4:16; 10:14; 6:24; 5:18).

Deklice do 12 let pa so gostovale v Grosuplju. V prvi tekmi so mlade črnomaljske košarkarice premagale Novomeščanke, nato pa so bile boljše še od gostiteljic iz Grosuplja.

ŽKK Črnomelj - ŽKK Krka 9:8 (3:1, 1:3; 3:1; 1:3) *zaradi večjega števila točk je zmaga pripadla Črnomaljkam.

ŽKK Grosuplje - ŽKK Črnomelj 6:10 (1:3; 1:3; 3:1; 1:3)

Vir: ŽKK Črnomelj, foto: Tjaša Miketič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj