Na vsebino

Zmagoviti zadetek Aljoše Matka!

V tekmi, ki se ne bo kar tako pozabila, je Maribor po nepozabnem festivalu zadetkov in preobratov premagal Domžale s 4:3.

Vijolice so dvakratnim državnim prvakom iz mesta ob Kamniški Bistrici, ki 7. novembra 2020 praznujejo velik jubilej, 100. rojstni dan NK Domžale, izročili prav posebno darilo, 100 žog.

Maribor je v tekmo vstopil kot favorit, a so prvi povedli gostje. Mladi Dario Kolobarić je s četrtim zadetkom v tej sezoni v 11. minuti napovedal morebitno presenečenje. Rezultat je ostal nespremenjen vse do začetka drugega dela, ko sta Rudi Požeg Vancaš in Jan Mlakar hitro preobrnila zaostanek v vodstvo z 2:1. S tem pa je tekma dobila le še dodaten zaplet, saj so se Domžalčani hitro pobrali in prek Tonćija Mujana ter nekdanjega upa Maribora Svena Karića Šoštariča znova povedli s 3:2. Mariborčanom se je znova porušil svet, a so se odzvali vrhunsko.

Rezervist Aljoša Matko je poskrbel za nov preobrat. Najprej je branilec Špiro Peričić izenačil na 3:3, nato pa je mladi napadalec, ki je v prejšnji sezoni navduševal v dresu Brava, poskrbel za končno zmago Maribora, s katero so se 15-kratni državni prvaki na vrhu točkovno izenačili z Muro in Koprom. ''Nora tekma,'' je bil razumljiv komentar Maura Camoranesija, ki je kot prvi strateg Maribora na deveti prvenstveni tekmi dočakal četrto zmago.

Zmagoviti zadetek Aljoše Matka si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj